Karanba er først og fremst en arena for kjærlighet, oppmerksomhet og omsorg – som en familie.

Vår filosofi er å bruke fotball, undervisnining og disiplin i kombinasjon for å realisere håp, drømmer og forandre liv. Med fotball som virkemiddel hjelper Karanba et stort antall barn og unge fra slumområder med personlig utvikling, utdanning og utfoldelse. Vi fokuserer på å forberede våre deltagere på livet gjennom holdningsskapende daglig arbeid for å bygge “hele mennesker” for fremtiden. Karanba samler og engasjerer mennesker i en tøff hverdag sterkt preget av kriminalitet og narkotrafikk.

Basen

Hovedbasen til Karanba ligger i Vista Alegre i São Gonçalo, et av Brasils største fattigområder ca 50 minutter utenfor Rio de Janeiro.

São Gonçalo, som har rundt 1,2 millioner innbyggere, blir regnet som en del av det større urbane området rundt byen Rio de Janeiro. Området har et omfattende fattigdomsproblem. De kommunale myndighetene i São Gonçalo sliter økonomisk, noe som har ført til at offentlige sanitær-, helse-, og skoletilbud er av svært begrenset omfang og kvalitet. São Gonçalo er også preget av store områder med ren slum hvor det er ulike narkotikakartell som styrer. De store sosiale problemene og det svært begrensede offentlige tilbudet i São Gonçalo, var viktige grunner for at Karanba i 2011 flyttet sin hovedaktivitet til Vista Alegre i São Gonçalo.

Hvorfor São Gonçalo?

São Gonçalo er et av de mest fattige områdene i staten Rio de Janeiro. Området består av et stort antall favelaer - tilfeldig byggede nabo-områder, gjerne på okkupert land, som alle er preget av svært enkel bygg-standard og fattigdom.

Drømmen om et bedre liv i en storby har gjort til at mange flytter til Rio de Janeiro. Skyhøye boligpriser i etablerte områder, gjør imidlertid at mange ender opp i «favelaer» med svært dårlig bostandard og svært varierende infrastruktur. Et av områdene som har vokst sterkt de siste årene er São Gonçalo. Denne «byen» ligger ca en time fra Rio de Janeiros sentrum, på den andre siden av den kjente broen Ponte de Niteroi.

Innbyggerne i favelaene lever svært enkelt og gjerne med stor arbeidsløshet, der selvsagte offentlige tilbud som helse- og sanitærtjenester i stor grad er fraværende. De fleste favelaene er videre styrt av ulike narkotikakartell uten aktiv tilstedeværelse av politi eller andre offentlige tjenester. I disse områdene bor det mange barn og ungdommer med små utsikter for en bedre fremtid. Den offentlige skolen er svært mangelfull, og tilstedeværelsen av vold og kriminalitet er stor. Det er for barn og ungdom som vokser opp i disse vanskelige forholdene at Karanba ønsker å skape muligheter for en bedre fremtid.

Addresse:

KARANBA ASSOCIAÇÃO FILANTRÓPICA
CNPJ: 09.174956/0001-84
RUA CIDADE DE LISBOA Nº76 VISTA ALEGRE
SÃO GONÇALO RJ CEP: 24723-485
TEL: (21)3710-1786