For tredje året på rad har det vært en fornøyelse for alle oss i Karanba å få besøk fra Haugetun Folkehøyskole.

På en tur full av mange flotte opplevelser er to av de store høydepunktene når vi besøker Karanba. Dette er tredje året Haugetun besøker Karanba og forventningene er ikke lavere enn før. Vi har samla inn mer penger og har med mer fotballutstyr enn noen gang.

 

Som alltid blir vi ønsket varmt velkommen av Tommy, spillere og resten av staben og starter allerede med bussjåføren som plukker oss opp ved hotellet i Rio. Vi blir servert en fantastisk brasiliansk lunsj med grilla kjøtt, pølser og kylling, og den obligatoriske risen med bønner. Etter lunsj forteller Tommy entusiastisk om hvorfor han starta Karanba og hva prosjektet går ut på. Dette er inspirerende for både elever og lærere, som kan fortelle at vi har samla inn 80000 kr til Tommys fantastiske prosjekt. Etterhvert fylles basen med barn og ungdom som kommer fra skolen for å trene, og vi gjør oss klare for kamp mot juniorlaget. Det ble en morsom kamp på et uvant underlag og det var vel ikke urettferdig at Karanba vant 3-0.  Etter kampen er det utdeling av fotballsko og drakter og stemningen på topp. Det taes mange bilder og smila sitter løst både på nordmenn og brasilianere. Fotball er et universelt språk som kommuniserer over hele verden. Vi takker for oss, for gjestfrihet og for et inspirerende og lærerikt møte.

 

Eivind og Bernt - Haugetun

 

For tredje året på rad har det vært en fornøyelse for alle oss i Karanba å få besøk fra Haugetun Folkehøyskole. En eksemplarisk gruppe ungdom og 2 flotte lærere i Eivind og Bernt. Det er tydelig at det gjøres en helhjerta jobb i skolehverdagen i Fredrikstad - elevene er disiplinerte, høflige og reflekterte.  

 

Jeg er helt sikker på at vi har satt farge på hverandres liv, påvirket hverandre positivt og sammen skapt gode minner for evig og alltid. Det er imponerende hvordan mennesker kan kommunisere med hverandre, om man bare ønsker og ikke minst hvor mye livsglede som faktisk kan komme ut av det.

 

For våre deltakere har dere også en betydelig påvirkning gjennom deres fantastiske økonomiske støtte. En støtte og et engasjement, som representerer en bekreftelse på at vi fortsatt kan drømme om bedre liv og bedre fremtid for våre deltakere.

 

Det er hyggelig å lese på deres hjemmeside "En skole uten fasit. Du får venner, opplevelser og lærdom for livet". Det passer godt med vår filosofi i Karanba også.

 

På vegne av alle oss i Karanba - Tusen hjertelig takk! Sammen med dere på Haugetun, kan vi realisere drømmer og forandre liv!

 

Mvh

 

Tommy