Onsdag 1. november og torsdag 2. november vil norske ungdommer fylle arbeidsplasser og gater og torg i Oslo, Hamar, Stavanger, Sandnes, Fredrikstad og Tønsberg.

Da går WANGs solidaritetsaksjon av stabelen. Målet til aksjonen er å samle inn over seks hundre tusen kroner.

 

-Dette er en dag da våre elever skal gi én dag av sine liv for å hjelpe barn og unge som lever under tøffe sosiale forhold i en annen del av verden. Denne aksjonen handler om mer enn gode intensjoner. Elevene skal bidra ved å jobbe og tjene penger som skal styrke et veletablert organisert fotball- og utdannelsestilbud i Brasil, sier toppidrettssjef Håvard Johansen fra WANG.

 

WANG-elevene har valgt å jobbe og tjene penger til støtte for Karanba i Brasil. Dette sosiale prosjektet ble etablert av norske Tommy Nilsen i 2006. 11 år senere har Karanba over 700 registrerte jenter og gutter i alderen 6-20 år i Brasils største fattigområde i Rio de Janeiro. Prosjektet er et av ytterst få organiserte kombinerte fotball- og utdanningstilbud i området, og har 17 lokalt ansatte trenere og lærere.

 

-Jeg er utrolig takknemlig for at WANG-elevene setter av én dag sine liv for å holde liv i drømmene og ambisjonene til våre unge deltakere her i Brasil. Jeg er rørt og ydmyk over det sterke engasjementet de norske elevene viser for å endre skjebner. Disse pengene utgjør en enorm forskjell, sier Tommy Nilsen.

 

Sterkt møte med brasilianske barn og unge i favelaen

 

I oktober besøkte fem WANG-elever prosjektet i Sao Goncalo i Rio de Janeiro. Elevene fikk et unikt innblikk i en verden som er fjern fra deres egen, både på og utenfor banen.

 

I et land der mange barn og unge ikke har noen reelle muligheter til et liv utenfor fattigdom og kriminalitet, bruker Karanba fotballen som et virkemiddel i dette store fattigområdet for å skape sosial mobilitet for barn og ungdom. I Karanba får barna et skoletilbud og hjelp til å åpne nye dører inn mot videre utdanning, lærlingplasser og yrkesliv. De unge som møter daglig på Karanbas base i Sao Goncalo har foruten fotballaktiviteter, også et tilbud om daglig støtteundervisning i portugisisk og matematikk, samt engelskundervisning.

 

WANG og Karanba deler samme verdigrunnlag

 

Ved hjelp og støtte fra enkeltpersoner, norske myndigheter og norsk-brasiliansk næringsliv, har Karanba skapt en arena i favelaen der barn og unge blir gitt mulighet til å følge sine drømmer om en bedre fremtid. Veldig få blir profesjonelle fotballspillere, men det er heller ikke målet.

 

-Min motivasjon for å drive Karanba er å bruke fotballen som virkemiddel for menneskelig utvikling. Det er enormt viktig for oss at Karanba ikke skal bli høydepunktet i disse barnas liv. Vi er stolte over at vi har mange eksempler på deltagere som i dag er i anstendige jobber, sier Tommy Nilsen.

 

 Dette verdigrunnlaget deles av WANG.

 

-Når elevene går ut dørene til WANG, ønsker vi mer enn noe annet at de er fornøyd med årene hos oss, og at de føler at de står godt rustet til å møte utfordringene som venter etter skolegangen. Denne aksjonen bidrar til økt bevissthet og økt kunnskap, og handler om å bidra til noe større enn oss

selv, sier Håvard Johansen fra WANG.

 

WANG melder om et stort engasjement i alle de fem byene der aksjonen skal finne sted.