Jeg traff Darlan første gang i 2006. Han har alltid hatt noe spesielt ved seg!

 I skrivende stund er Darlan i Arendal Fotball. På utgående kontrakt, uten å vite hvor reisen går videre.

 I kvartfinalen i Norway Cup 2009 møter vi Mathare United fra Kenya. En jevnspilt og tøff kamp. Darlan scorer 1x0 og våre drømmer om å vinne Norway Cup er et skritt nærmere. Men rett før slutt utligner Mathare og kampen skal bli avgjort på straffespark konurranse. Etter at alle straffer er omgjort til mål må Darlan score på den aller siste for å holde oss inne i kampen. Det blir en brutal ende på Darlans første Norgesreise. Keeper redder og alle våre fantastiske opplevelser, fremgang og drømmer forsvinner i det fjerne.

 Vi strømmer til for å trøste og støtte så godt vi kan. Men akkurat der og da føles det som verdens ende for Darlan. Han er utrøstelig. Han føler han har sviktet sine beste venner og familie.

 Det tar likevel ikke så lang tid før hans karakteristiske smil er på plass igjen. Han smiler og ler. Skuffelsen er i ferd med å bli til styrke. Darlan er bare 15 år. men livet har gitt han muligheten til å takle motgang og lære av det. Oppveksten og livet i  favela ( PPG ) med 10 søsken har ikke alltid vært enkelt.

 For meg står Darlan som et tydelig eksempel på hvordan sportslig utvikling er en konsekvens av menneskelig utvikling. Darlan var ikke tilsynelatende den sterkeste når vi møttes for første gang i 2006. Men han har tatt godt vare på de mulighetene han har fått og vokst med de både som menneske og som fotballspiller.

 I 2010 og 2011 var Darlan outstanding og toppscorer i våre turneringsseire i Norway Cup, Gothia Cup og Cup No 1.

 Fluminense og Flamengo er blant klubbene han har spilt for etter Karanba-tiden. I 2014 gjorde han sin profesjonelle debut for Flamengo i en alder av 19 år.

 Jeg har fortsatt klokketro på Darlan. Til tross for at sportslig suksess har uteblitt i Arendal og kanskje nettopp derfor har jeg stor tro på at han vil lykkes ved neste mulighet. Livet hans har kontinuerlig bestått av store utfordringer. Og han har bevist mange ganger at han takler motgang og vokser med det. Jeg er imponert over hvordan han har taklet å være langt vekk fra familie, venner og Brasil. Stor takk til Arendal Fotball, som har tatt godt vare på han!

Livets fantastiske reise fortsetter. Og Darlan vil slå sterkt tilbake.

 Darlan er en av hovedpersonene fra TV-serien på NRK: https://tv.nrk.no/serie/karanba